Steun Rijksmuseum Fonds
Het Rijksmuseumfonds is een onafhankelijke stichting die in de meest brede zin van het woord steun verleent aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Het Rijksmuseum zou nooit kunnen bestaan zonder zijn begunstigers, schenkers, en legatoren. De wereldberoemde collectie biedt een representatief overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis vanaf de Middeleeuwen en belangrijke aspecten van Europese en Aziatische kunst. Wetenschappelijk onderzoek, educatie, aankopen en restauraties zijn onmisbaar voor het in optimale staat houden van de Rijkscollectie. Schenkingen en nalatenschappen zijn daarbij essentieel voor het Rijksmuseum.
Door de unieke samenwerking met DoeHetZelfNotaris kan je het goede doel heel eenvoudig steunen.
Je kunt hier voor Rijksmuseum Fonds:
- de stichting opnemen in jouw testament.
- een meerjarige schenking doen, voor minimaal vijf jaar;
Rijksmuseum Fonds in je testament
Je kan heel eenvoudig het goede doel opnemen in je testament. Voordeel van een samenwerkend goed doel opnemen in je testament is dat je dan alleen de naam hoeft aan te vinken. Wij vullen dan alle gegevens verder in.
Hoe werkt een legaat voor Rijksmuseum Fonds
Je kunt hier een bijzondere gift na jouw overlijden doen. Daarmee kan je een vast geldbedrag nalaten aan Stichting Het Rijksmuseum Fonds.
Je hoeft maar een beperkte hoeveelheid gegevens zelf in te vullen. Kies het goede doel, vul je persoonlijke gegevens en het bedrag van de gift in.
Hierna kies je een notaris in de buurt. Die maakt de akte voor je in orde.
De bijzondere gift heeft juridisch de vorm van een legaat. Je ontvangt het concept en maakt een afspraak om de akte te tekenen bij de notaris. Er zijn notariskantoren in heel Nederland waar je terecht kan.
Meerjarig schenken
Door een schenking vast te leggen voor meerdere jaren heb je extra fiscale voordelen. Je moet de schenking dan voor minimaal vijf jaar vastleggen. Dat doe je in een contract. Dat contract kan je bij DoeHetZelfNotaris maken. Je regelt dan naast het bedrag en de wijze van betalen ook nog wat andere zaken. Zo kan je schenking stoppen als de organisatie de ANBI status verliest (en jij dus je fiscale aftrek), of als de organisatie haar beleid fundamenteel wijzigt.